Politie onderzoekt wie combi fout parkeerde
Foto: rr
Een opmerkelijk fragment in het nieuws op TV Limburg gisteravond. Terwijl Philip Pirard van de politiezone HaZoDi uitleg gaf bij een nieuwe strengere aanpak van foutparkeerders, bleek op de achtergrond een combi van de politie zelf niet reglementair geparkeerd te staan.

Een screenshot van het fragment belandde op de Facebookpagina Politiecontrole?, waar de foto meteen flink gedeeld werd.

Aan Het Belang van Limburg wist korpschef Pirard te melden dat de combi daar geparkeerd stond omdat er een gearresteerde persoon het politiekantoor moest worden binnengeleid, wat op zich dan weer sommigen de vraag ontlokte of er geen binnenkoer was om dat te doen.  

Politie betreurt commotie

De lokale politie HAZODI betreurt de samenloop van omstandigheden en zal de gepaste maatregelen nemen tegen de bestuurder van het politievoertuig. 'Wij zijn ons er van bewust dat wij als politie het goede voorbeeld horen te stellen. Als korpschef hecht ik hier enorm veel belang aan', zegt korpschef Philip Pirard.

'Sinds mijn eerste dag bij de politiezone HAZODI hamer ik op het correct parkeren van dienstvoertuigen', zegt Pirard nog. 'Het afgelopen jaar werd dit herhaaldelijk intern gecommuniceerd en werden er de nodige richtlijnen uitgevaardigd voor het personeel. Helaas moest ik gisteren, op een pijnlijke manier, vaststellen dat deze boodschap nog niet overgekomen is bij al het politiepersoneel. De zaak wordt verder intern onderzocht.'

De lokale politie HAZODI geeft toe dat de beperkte parkeermogelijkheid aan het Politiehuis een probleem is, maar dat er gewerkt wordt aan een oplossing. 

De dienst Intern toezicht van de politiezone HAZODI zal nu onderzoeken wie het politievoertuig gisteren foutief geparkeerd heeft. Korpschef Pirard tilt erg zwaar aan de feiten en zal zonder twijfel de gepaste maatregelen nemen naar de betrokkene toe. Ook het overige personeel van de politiezone zal opnieuw gewezen worden op het belang van het correct parkeren van dienstvoertuigen.