Ann De Roy van Pand 19 in Geraardsbergen / Deux-Acren is door publiek en een jury van culinaire journalisten onder leiding van Wout Bru uitgeroepen tot 'BRU Lady Chef of the Year'. Ze wordt daarmee de 23ste winnares van deze prestigieuze wedstrijd en volgt Lisa Calcus op.

De 'Lady Chef of the Year' is een titel die jaarlijks wordt uitgereikt aan een vrouwelijke chef die 'staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken', aldus een persbericht van Green Seed Belgium. 'Ook dit jaar werd gekozen voor een jonge laureaat.' In 2008 won De Roy nog de ‘Gouden Garde voor de Beste Vrouwelijke Chef’ van WeekendKnack & Trends.

In het persbericht staan vele lovende woorden over het werk van De Roy. 'Wie haar gerechtjes proeft, weet meteen: met haar kookkunsten hoeft Ann De Roy zeker niet toe te geven aan compromissen, ze kookt volgens haar eigen intuïtie en met oog voor detail.

'Ann weet wat ze wil: mensen culinair verwennen. Van opleiding is ze grafisch vormgeefster, en die kennis draagt ze volop mee in haar gerechten. Haar borden zijn een streling voor de tong én voor het oog. Kortom, Ann is een echte Lady Chef!'

'Belgisch compromis'

Het restaurant van de laureate bevindt zich pal op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. De voordeur haar staat op Waals grondgebied, de ingang van het restaurant in Vlaanderen. 'Van een geslaagd Belgisch compromis gesproken.'

De Roy wacht nu de opdracht haar gasten te verrassen met een 'Lady Chef menu'. Daarvoor gaat ze aan de slag met onder meer Sint-Jakobsvruchten, een gerechtje met verschillende koolvariëteiten en parelgerst, rundvlees van 'Le Bocquillon' en een dessert met appel.