Bij het ongeval op de afrit van de E40 in Loppem zijn maandagmorgen drie Roemenen om het leven gekomen. Het drietal had geen schijn van kans toen hun minibusje vuur vatte. Een ander slachtoffer ligt met zware brandwonden in het ziekenhuis, nog twee anderen raakten lichtgewond.

Drie Roemenen zaten vooraan in het minibusje, de drie overleden Roemenen zaten in de laadruimte. Ze reden op de E40 richting Oostende toen ze de afrit Loppem probeerden te nemen. Vlak voor hen was net een Nederlandse vrachtwagen aan het slippen gegaan. Die stond daardoor dwars over de weg, maar maakte geen contact met het minibusje van de Roemenen. Toch is het mogelijk dat de chauffeur daardoor moest uitwijken.

De bestelwagen raakte van de weg, ging over de kop en schoot in brand. Het is niet uitgesloten dat er een lichte aanrijding was tussen het minibusje en een derde wagen. Dat moet echter nog verder onderzocht worden.

In de laadruimte van het minibusje werd een grote hoeveelheid gesmolten koper aangetroffen. Het parket onderzoekt dan ook of de slachtoffers actief waren als koperdieven.

Procureur des konings Jean-Marie Berkvens benadrukt dat dit nog helemaal niet vaststaat. De verhoren van de twee lichtgewonde slachtoffers kunnen hierover misschien meer duidelijkheid brengen.