Bekijk Annie, de nieuwe clip van Winther
Foto: rr
Hoe volrijp kan een 25-jarige singer-songwriter zijn? Antwerpenaar Wolfram Ghesquière lijkt een romantische versie van de jonge Tom Waits. Hij zingt over zijn worsteling met vrouwen, vijanden, angsten, gevaren, drank, drugs en de vluchtigheid der dingen.

Wolfram heeft er een nieuwe muze bij: danseres Artemis Stavridi (Jan Fabre, Abbatoir Fermé). "Ik kan uren blijven staren naar haar bewegingen. Zij beeldt perfect uit waarover in 'Annie' wordt gezongen. Ik wil in mijn clips vooral niet teveel verhaal steken, net zoals bij de muziek gaat het me vooral om symbolen, die een ruimere interpretatie toelaten. Uiteindelijk zijn verhalen aaneengeregen door clichés en het is door het kennen van deze clichés dat we eigenlijk genoeg hebben aan één beeld."

Winther is een jong, Antwerps collectief dat een eigenzinnige mengeling brengt van pop, jazz, balkan, blues, folk... Spilfiguur is zanger-gitarist Wolfram Ghesquière die een opmerkelijk samengestelde band aanvoert met muzikanten van o.m. Dez Mona, DAAU, Sir Yes Sir en Stray Dogs . Eind vorig jaar releaseten ze hun eerste album bij Petrol in een productie van Wouter Van Belle.

Winther zuigt je nadrukkelijk op in zijn gekwetste universum. Het debuut van het jaar. En meer. (Peter Vantyghem - De Standaard)

Zonder twijfel een van de beste debuutalbums die ooit in België verschenen. (Willem Jongeneelen - Oor)

Bekijk hieronder de clip met opmerkelijke gastrollen van o.m. Charlotte Vandermeersch en Marieke Dilles.