Thielemans wil dat De Rechtzetting artikel offline haalt
Foto: BELGA
De Brusselse burgemeester Freddy Thielemans vraagt de satirische website 'De Rechtzetting' een artikel te verwijderen. Thielemans dreigt met juridische stappen als aan zijn oproep geen gehoor wordt gegeven.

De Rechtzetting publiceerde gisteren een satirisch artikel over eeen homovrije speelstraat voor moslimkinderen in enkele Brusselse gemeenten. In het artikel geeft onder meer Thielemans een woordje uitleg bij het initiatief. "Hoe meer moslimkinderen we kunnen behoeden voor moedwillige provocatie, hoe beter," luidt het in het artikel.

Verderop stelt de fictieve Thielemans ook nog dat homoseksualiteit een keuze is. "Homo’s kunnen er dus evengoed voor kiezen om even géén homo te zijn".

Thielemans is allerminst opgezet met het artikel omdat hem woorden in de mond worden gelegd die hij niet zou durven uitspreken. Thielemans heeft De Rechtzetting daarom gevraagd het artikel offline te halen. Gebeurt dat niet, dan zal de Brusselse burgemeester zijn advocaat contacteren.

De redactie van De Rechtzetting laat op de website van De Morgen weten niet onder de indruk te zijn van de dreigementen van Thielemans. De site beroept zich onder meer op het recht op satire. " Hoe kunnen wij nog spotten met de burgemeester van Brussel als we hem niet in onze stukken mogen vermelden?"