Ex-man Natalie Wood wil niet meewerken aan moordonderzoek
Foto: pn

De Amerikaanse acteur Robert Wagner weigert te spreken met de speurders die het onderzoek naar de dood van zijn ex-vrouw Natalie Wood heropenden. Volgens de Los Angeles Times verklaarde Wagner dat hij 'alles al gezegd' heeft. Nathalie Wood verdronk in 1981 voor de kust van Zuid-Californië. De actrice was toen 43 jaar. De omstandigheden van haar dood zijn altijd een groot mysterie gebleven.

De zaak werd opnieuw geopend naar aanleiding van een nieuw rapport dat maandag werd gepubliceerd. Daarin wordt vermeld dat de kneuzingen op het lichaam van Wood waarschijnlijk niet accidenteel waren.

Volgens de advocaat van Robert Wagner is de heropening van het onderzoek enkel maar een sensationele manier om de dertigste verjaardag van het overlijden van Wood te herdenken. Hij verklaarde bovendien dat zijn cliënt niets meer heeft toe te voegen aan het verhaal dat hij al dertig jaar vertelt.

Natalie Wood werd op 29 november 1981 dood teruggevonden nadat ze was gaan varen met Wagner en acteur Christopher Walker. De kapitein van de boot verklaarde dat Wagner en Wood ruzie hadden gemaakt net voordat de actrice verdween.

De speurders noemden de verdrinking van Wood destijds een ongeluk, maar volgens het nieuwe rapport is de doodsoorzaak ‘verdrinking en andere onbepaalde factoren'. In het rapport staat onder meer dat Wood en haar echtgenoot dronken waren de avond van het overlijden.

Wood werd drie keer genomineerd voor een Oscar. Ze is bekend van films als Rebel Without a Cause, West Side Story en Splendor in the Grass.