Wordt een Belgisch ontwerp bekroond als 'Design of the Year'?
Raf Simons voor Dior Foto: REUTERS
Het Londense Design Museum heeft de genomineerden voor de zesde editie van hun 'Designs of the Year'-uitreiking bekendgemaakt. Zowel Raf Simons als het Belgische designduo Muller Van Severen is geselecteerd. In april weten we welk ontwerp de olympische toorts van Edward Barber en Jay Osgerby mag opvolgen.

De prestigieuze 'Designs of the Year'-awards worden ook wel eens de Oscars van de designwereld genoemd. Enkel de meest innovatieve en originele ontwerpen worden geselecteerd, in zeven verschillende categorieën: architectuur, mode, digitaal, meubels, grafische vormgeving, transport en product.

Op de shortlist vinden we onder meer de Windows Phone 8 en de kostuums voor de verfilming van Anna Karenina terug, maar ook de allereerste prêt-à-portercollectie van Raf Simons voor Dior werd geselecteerd. En Simons is niet de enige Belg voor wie we mogen duimen. Ook de meubelcollectie van het Belgische duo Fien Muller en Hannes Van Severen staat te blinken op de lijst.

De genomineerden worden van 20 maart tot 7 juli tentoongesteld in het museum. Een volledige lijst van de geselecteerde ontwerpen vindt u terug op de website. De winnaars worden op 17 april 2013 bekendgemaakt.