De postbedeling ondervond dinsdag zware hinder door de sneeuwval. In sommige provincies raakte maar de helft van de post op de plaats van bestemming, zegt Fred Lens van bpost. Vooral Namen, Henegouwen en Oost- en West-Vlaanderen zijn zwaar getroffen.

‘Het probleem is dat veel post niet in de distributiecentra is geraakt', zegt Lens. De post wordt ‘s nachts gesorteerd en daarna getransporteerd naar de distributiecentra en daar is het door de sneeuw fout gelopen.

Charleroi en Namen zijn het zwaarst getroffen, daar is maar de helft van de post bedeeld. Ook in Oost- en West-Vlaanderen zijn er zware problemen, daar raakte een derde van de post niet op bestemming. In Antwerpen en Limburg is dat tien procent. Ook in veel Luxemburgse kantoren was er eerder weinig post.

Daarnaast heeft de helft van alle distributiekantoren het winterplan afgekondigd. Dat betekent onder meer dat de fiets- en brommerrondes afgeschaft worden en vervangen worden door bedeling met bestelwagens. ‘Ook daardoor zal een deel van de post niet op bestemming raken'.

Wat de kranten betreft, is er geen probleem. ‘Die hebben andere aanleveringsroutes waardoor die normaal gezien allemaal zijn bedeeld'.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig