Dinsdag valt nog af en toe lichte sneeuw
Sneeuw in Oostende Foto: BELGA

Dinsdagmiddag is er veel bewolking waaruit af en toe lichte sneeuw valt. Later verschijnen er opklaringen aan de kust en over het westen van het land. Er waait een zwakke tot matige, aan zee een vrij krachtige noordoostenwind. De temperatuur schommelt rond het vriespunt.

Dinsdagavond en -nacht valt er vooral over de oostelijke helft van het land nog af en toe lichte sneeuw. Elders is het droog met brede opklaringen. Plaatselijk kan mist ontstaan. De minima bedragen min 5 tot min 10 graden.

Woensdag zijn er perioden met zon. In het oosten is meer bewolking aanwezig en vooral nabij de Duitse grens is wat lichte sneeuw mogelijk. Boven zee komen sneeuwbuien voor. Een enkeling zou eventueel de kust kunnen bereiken. Er waait een zwakke, aan zee een matige noordoostenwind. De maxima gaan van 0 tot min 5 graden.

Voor donderdag tot en met maandag wordt koud winterweer verwacht met in de nacht veelal matige, hier en daar strenge vorst. De minima bedragen min 5 tot min 10 graden met plaatselijk nog enkele graden lager. Overdag ligt het kwik meestal net onder nul.

Vanaf het weekend neemt de kans op winterse neerslag toe, waarna de temperatuur overdag vooral vanaf zondag mogelijk weer boven het vriespunt uitkomt.