Samuel Armenteros tekent tot 2016 bij Anderlecht
Samuel Armenteros Foto: RSCA
Samuel Armenteros, de Zweedse aanvaller met Cubaanse roots, heeft vandaag een contract ondertekend bij Anderlecht tot 2016. De aanvaller komt over van Heracles Almelo en zal vanaf volgend seizoen voor paars-wit spelen.

Dit seizoen scoorde de spits (22) al dertien keer in twintig wedstrijden, maar scoren is niet zijn enige kwaliteit. ‘Ik ben een fysiek sterke, explosieve en atletische speler. Maar ik ben ook vrij balvast en kan mijn eigen acties maken’, klinkt het op de site van Anderlecht.

De Zweedse aanvaller is bijzonder opgetogen met zijn transfer naar de Belgische recordhouder. ‘Ik ben ontzettend blij en trots met deze transfer. RSC Anderlecht is een prachtige club en de overgang van Heracles naar Anderlecht is een hele mooie stap in mijn carrière. De trainer wou me er graag bij en dat geeft vertrouwen.’

Samuel Armenteros is naar Anderlecht gekomen met grote ambities. ‘Anderlecht is een grote club en ik wil meedoen voor de titel. Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk doelpunten maken, want dat is de taak van een spits, maar een aantal heb ik er nog niet opgeplakt. Laat me eerst nog maar even genieten dat ik bij deze mooie club heb getekend,’ aldus de trotse aanvaller.

Toch al in januari?

Hoewel hij dus officieel een contract vanaf volgend seizoen tekende, duiken in Nederlandse media berichten op als zou hij de overstap al in januari maken. Heracles Almelo zelf is bereid om mee te werken aan een directe transfer en hoopt zo alsnog een transfersom te ontvangen, maar dat lijkt weinig waarschijnlijk.