Wordt dit de opvolger van Gangnam Style?
Foto: rr
Een uit de hand gelopen grap van het Italiaanse radiostation Radio Globo is flink op weg om de opvolger van Gangnam Style te worden.

Il Pulcino Pio was deze zomer al een flinke hit in Italië, maar bereikt nu ook de rest van Europa. In Nederland kwam 'Kuikentje Piep' de voorbije week binnen in de Top 50. Het vrolijke deuntje staat ook op 1 in de iTunes-downloadchart.

Il Pulcino Pio is gebaseerd op het Braziliaanse kinderliedje O Pintinho Piu uit 1985. Radio Globo maakte een Italiaanse versie met een aangepaste melodie. Het nummer werd op Youtube gezet en werd prompt een hit in Italië. Het filmpje werd meer dan 50 miljoen keer bekijken.

Begin december werd een Nederlandstalige versie gelanceerd. Die staat inmiddels in de hitparade en met carnaval voor de deur is het niet onwaarschijnlijk dat het nummer ook in Nederland de top van de hitlijsten bereikt. Bij het nummer hoort ook een aanstekelijk dansje.

Van het nummer bestaan intussen ook Franse, Engelse en Griekse versies. Die staan allemaal netjes op het Youtube-kanaal van het nummer.

Overigens is niet iedereen even enthousiast over het nummer. De Amerikaanse blogger Perez Hilton noemde het lied 'het ergste wat uit Italië komt sinds Mussolini'. De melodie omschrijft hij als een 'brain cell sucking sound'.

De Nederlandse versie

De Italiaanse versie