Scientology heeft nieuwe uitvalsbasis in België
Het vorige hoofdkwartier van de Belgische scientologykerk langs de Schuttersvest in Mechelen. Foto: PAUL VAN WELDEN
De hoofdzetel van de scientologykerk van België is verhuisd naar een groter pand, 'om meer leden te kunnen opvangen'. Eind vorige maand maakte het federaal parket nog bekend dat het de organisatie vervolgt als criminele organisatie.

In een persbericht laat de Belgische scientologykerk weten dat ze haar lokalen in de Sint-Katelijnestraat in Mechelen ingehuldigd heeft. De nieuwe vestiging zou functioneler zijn en kan 'meer leden opvangen uit Mechelen en andere delen van Vlaanderen'.

De kerk schrijft nog dat het haar doel is om ook 'een betere bijdrage te kunnen leveren tot het creëren van een betere toekomst voor allen dankzij het maatschappelijk werk in het domein van o.a. de drugpreventie en het bekendmaken van de mensenrechten.'

De verhuis komt er twee weken nadat het federaal parket verklaard heeft dat het de scientologykerk vervolgt als criminele organisatie. Zowel de organisatie als twee topmedewerkers worden vervolgd voor oplichting, illegale geneeskunde, verschillende inbreuken op de privacywet en afpersing.

Naast het Belgische hoofdkwartier in Mechelen heeft de organisatie ook nog een vestiging in Brussel, die als Europese hoofdzetel geldt.