De portretten die het paleis vandaag vrijgaf naar aanleiding van de veertigste verjaardag van prinses Mathilde, tonen de prinses niet bepaald au naturel. 'Photoshop', klinkt het overal, maar de fotograaf heeft een andere verklaring: 'ik heb speciale lichttechnieken gebruikt', schrijft hij op zijn blog.

'Ik probeer steeds een creatieve noot in mijn portretten te steken, door met licht te werken, speciale technieken toe te passen en indien mogelijk een vleugje humor te gebruiken', schrijft fotograaf Michel Gronemberger op zijn website. 'Een veertigste verjaardag is belangrijk in het leven van een man of een vrouw. Daarom wilde ik aan mijn foto's een klassevolle, vrouwelijke stijl geven, die de elegantie van de prinses toont. Geen decor, alleen het zuivere wit van mijn studio waar ik ging schilderen met lichtbronnen'.

Voor het portret van Mathilde had Gronenbergen naar eigen zeggen de glamour van de jaren vijftig in gedachten: 'Natuurlijk wilde ik geen retroportret maken, integendeel, ik wilde op een eigentijdse manier gebruik maken van het prachtige licht. Aanvankelijk had ik zwart-witfoto's in gedachten, maar toen ik het resultaat zag, besloot ik ze toch in kleur te laten'.  Zelf noemt hij de foto's 'een succes'.