Gitaar stemmen met Windows Phone
Foto: rr
De app Accurate Tuner is een bijzonder uitgebreide stemmer voor muziekinstrumenten. De Windows Phone-app staat toe om een gewone gitaar te stemmen, een viool of een mandoline.

Ook liefhebbers van meer obscure instrumenten zoals de sopraanukelele, Mexicaanse vihuela of de balalaikacontrabas komen aan hun trekken.

Voor de gewone zessnarige gitaar kan je ook alternatieve stemwijzen instellen. Open G, Open F, Drop D en een massa andere. Deze stemwijzen zijn wel enkel beschikbaar in de betaalde versie, maar ze zijn dan ook vooral gericht op geavanceerde gitaristen.

Je kan de microfoongevoeligheid van de app instellen. Zo kan je ook stemmen als er achtergrondgeluiden aanwezig zijn. Maar volgens de makers moet je er ook geen wonderen van verwachten.

Accurate Tuner Pro is een uitgebreide gitaarstemmer. De gratis variant Accurate Tuner Free doet wat hij moet doen: tonen horen en op het scherm weergeven welke toon je hoort en hoe je moet stemmen. Bij de gratis moet je er wel de advertenties bijnemen.