Vijf maanden met uitstel voor voetballer Antonio Ghomsi wegens partnergeweld
Foto: Photo News
De Mechelse correctionele rechtbank heeft voetballer Antonio Ghomsi veroordeeld tot een celstraf van 5 maanden met uitstel en een geldboete van 550 euro.

Ghomsi kreeg in januari 2012 een opschorting van straf voor slagen aan zijn ex-vriendin die op dat moment zwanger was, maar gaf geen gevolg aan vier oproepingsbrieven van het justitiehuis en de probatiecommissie.

De Kameroense verdediger van KV Mechelen moest zich daarop opnieuw voor de rechtbank komen verantwoorden. 'Ik heb die brieven niet gehad', verklaarde hij in december aan de rechter. 'Nochtans zijn twee van de vier brieven aangetekend verstuurd en ben jij zelf verantwoordelijk voor het afhalen en openen van je post', antwoordde rechter Suzy Vanhoonacker.

'Maar ik spreek geen Nederlands en verstond dus niet waarover het ging', probeerde Ghomsi nog, maar ook daar achtte de rechter geen geloof aan. 'Je krijgt een kans en grijpt ze niet, dus nu moet je niet met deze flauwe excuses afkomen' zei ze.

De rechter heeft maandag de probatieopschorting herroepen en een nieuwe straf uitgesproken van 5 maanden met uitstel en een geldboete van 550 euro. Of Ghomsi tegen deze straf in beroep gaat, is niet bekend.