Samsung verkoopt 100 miljoen Galaxy S-smartphones
Foto: samsung
Samsung heeft op drie jaar tijd meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn Galaxy S-smartphones verkocht. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Van de oorspronkelijke Galaxy S, die in mei 2010 het levenslicht zag, verkocht Samsung 25 miljoen stuks. Een jaar later volgde de Galaxy S II, die goed was voor 40 miljoen verkochte exemplaren. De recentste Galaxy S III doet nog beter en ging al 41 miljoen keer over de toonbank.

In de eerste vijf maanden van verkoop ging die populaire Galaxy S III 20 miljoen keer over de toonbank - een verdubbeling van het vorige record van de S II, die in eenzelfde tijdspanne 'slechts' 10 miljoen keer werd verkocht.

Samsung wist zich de voorbije jaren naar de kop van het telefoonmakerspeleton te manoevreren en is sinds dit jaar de grootste telefoonfabrikant ter wereld. Bij de gewone telefoons pikken de Koreanen de leidersplaats van Nokia in, bij de smartphones laten ze aartsrivaal Apple achter zich.

Apple rondde de kaap van 100 miljoen verkochte iPhones in maart 2011, vier jaar na de introductie in 2007.

Analisten verwachten een nieuwe supersmartphone van Samsung in de eerste helft van 2013. Vermoedelijk zal die Galaxy S IV heten, en net zoals de andere Galaxy S-telefoons in mei gelanceerd worden.