Waarop moeten rekruteerders letten?
Foto: jobat.be
Wie voor het eerst solliciteert, doet dat niet altijd volgens de regels van de kunst. Maar ook werkgevers maken fouten bij sollicitatiegesprekken.

Goede kandidaten die afhaken: rekruteerders maken het niet graag mee. Toch ligt de fout soms bij henzelf. Studente toegepaste psychologie Lies Coquet (UGent) onderzoekt in haar bachelorproef waar het zoal misloopt. Ze bevroeg daarvoor zowel bedrijven als sollicitanten. Werkgeversorganisatie Voka West-Vlaanderen en hr-dienstverlener Auxilios maken werkgevers attent op enkele aandachtspunten.

1) Bestraf enthousiasme niet

Spontaan binnenspringen bij een bedrijf wordt niet altijd in dank aanvaard. Sollicitanten die van dergelijk enthousiasme blijk geven, worden vaak met een flauw excuus - ‘nu geen tijd, je moet een afspraak maken’ - weggestuurd. Zorg voor gepaste opvang.

2) Let op met sociale media

Sollicitanten en werkgevers besnuffelen mekaar steeds vaker via sociale media. Facebook, YouTube en dergelijke kunnen een goede referentie zijn, op voorwaarde dat wat online verschijnt ook overeenstemt met de indrukken die een kandidaat krijgt tijdens de sollicitatieprocedure. Zeker jongeren blijken bevestiging te zoeken van wat ze via sociale media zien en horen.

3) Wees eerlijk

Om (schaarse) kandidaten te lokken, durven werkgevers een functie wel eens ‘extra’ mooi voor te stellen. Dat is gevaarlijk. Kandidaten zeggen immers af te haken zodra het beeld dat een werkgever van zichzelf of van een job ophangt een luchtbel blijkt te zijn. Vooral sollicitanten voor knelpuntjobs zijn zeer kritisch. Lokkers als ‘doorgroeimogelijkheden’ of ‘dynamische werkomgeving’ moeten hard kunnen gemaakt worden.

4) Stel bedrijf en collega’s voor

Werksfeer en bedrijfscultuur zijn voor sollicitanten minstens zo belangrijk als loon en jobinhoud. Laat kandidaten vanaf de tweede ronde spreken met een potentiële collega of zorg voor een rondleiding in het bedrijf. Twee derde van de bevraagde sollicitanten vraagt daar om. Maak niet de fout om de rondleiding snel af te haspelen of ze als een ‘test’ te gebruiken: volgt de kandidaat nog, stelt hij vragen?

>

>

>

>