'De Rouille et d'Os' valt niet in de prijzen
Foto: pn
'Rust and Bone', bij ons bekend als 'De Rouille et d'Os' werd genomineerd ‘Beste Buitenlandse Film' en voor 'Beste Vrouwelijke Hoofdrol', maar viel uiteindelijk niet in de prijzen tijdens de uitreiking van de Golden Globes 2013 .

Het drama van Jacques Audiard met onze eigen Matthias Schoenaerts en de Franse Marion Cotillard in de hoofdrol maakte kans op twee Golden Globes, maar de acteurs gingen met lege handen naar huis.

Beste Buitenlandse Film
Ook 'Kon-Tiki' (Noorwegen), 'Royal Affair' (Denemarken) en 'The Intouchables' (Frankrijk) grepen naast de prijs die uiteindelijk naar de Oostenrijkse film 'Amour' van regisseur Michael Haneke ging.

Dit Franstalige drama werd geschreven en geregisseerd door Michael Haneke en zowel Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert vertolken hierin een glansrol. De film vertelt het verhaal van een hoogbejaard koppel: Anne en Georges. De twee gepensioneerde muziekleraren wonen in Parijs en hun dochter woont samen met haar gezin in het buitenland. Als Anne op een dag een herseninfarct krijgt raakt een kant van haar lichaam verlamd en worden de relaties binnen het gezin danig op de proef gesteld.

Beste Vrouwelijke Hoofdrol
In de categorie 'Beste Vrouwelijke Hoofdrol' hoopte niet alleen Marion Cotillard op een Golden Globe. Ook de verwachtingen van Jessica Chaistain ('Zero Dark Thirty'), Helen Mirren ('Hitchcock'), Naomi Watts ('The Impossible') en Rachel Weisz ('The Deep Blue Sea') waren hooggespannen. Uiteindelijk viel enkel Chaistain in de prijzen voor haar rol in de film van Kathryn Bigelow over de raid van de Amerikanen op Osama bin Laden.