De Nationale Loterij heeft maandag “Scooore!” voorgesteld, een nieuw aanbod aan sportweddenschappen die in de krantenwinkel te koop zullen zijn.

Vanaf morgen/dinsdag kunnen geïnteresseerden in 1.033 Belgische krantenwinkels een gokje wagen op de belangrijkste competities van de populairste sporten. Elke dinsdag wordt een lijst van 10 wedstrijden opgesteld waarop spelers kunnen wedden. Het zal vooral om voetbal gaan, maar ook om basketbal, tennis, formule 1 en volleybal.

“Met deze weddenschappen willen we een antwoord bieden op de verwachtingen van spelers die een eenvoudig spel willen”, aldus Stéphane Lefebvre, directeur research en product development bij de Loterij. Tezelfdertijd willen we ons verkoopsnetwerk ondersteunen.”

Deelnemers spelen op minstens drie en maximaal tien wedstrijden, al kan er op sommige wedstrijden ook afzonderlijk worden gespeeld. Op het formulier duiden spelers aan of de match eindigt op een gelijkspel of op winst van de bezoekers of de thuisspelers. “Elk mogelijk resultaat van iedere sportwedstrijd ontvangt een notering, die wordt bepaald door een onafhankelijk panel van erkende specialisten”, legt de Loterij uit. “Het winstbedrag voor de speler hangt af van het inzetbedrag en de toegekende notering.”

Bij de voorstelling herhaalde de Nationale Loterij dat ze “zeer waakzaam blijft om iedere verdenking van manipulatie tegen te gaan. Onze informatici en technici hebben alles in het werk gesteld om de minste afwijking in de weddenschappen vast te stellen. Mocht dat nodig zijn, kunnen we een match opschorten.”

Op www.scooore.be zal het vanaf het tweede semester van 2013 mogelijk zijn om ook online te gokken.