Een 46-jarige man heeft zondagavond in Aarschot een 39-jarige baruitbater met een mes in de buik gestoken. Het slachtoffer raakte ernstig gewond, maar verkeerde op geen enkel moment in levensgevaar. De veertiger die de messteek toebracht, werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het Leuvense parket. Dat wil hem laten aanhouden voor poging doodslag. Het motief voor de steekpartij blijft onduidelijk.

De 46-jarige man zat zondagavond in een van de cafés op het Statieplein in Aarschot en had een normaal gesprek met de cafébazin tot hij plots om een onverklaarbare reden begon te raaskallen. De uitbater van een naburig café kwam tussenbeide en werkte samen met een andere getuige de veertiger het café uit. Buiten kwam het tot een schermutseling waarbij de 46-jarige verdachte plots een mes bovenhaalde en ermee in de buik van de hulpvaardige baruitbater stak. Die werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde op geen enkel moment in levensgevaar.

De veertiger werd opgepakt door de politie en ter beschikking gesteld van het parket. Dat zette een onderzoeksrechter op de zaak en vraagt de aanhouding van de man.