Bloedgeefactie Vlaamse overheid valt tegen
Foto: PHOTO NEWS

Er zijn maandag slechts 70 ambtenaren komen opdagen voor de bloedinzameling van de Vlaamse overheid. Dat meldt Kris Snijkers, de woordvoerder van Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA). Bij de vorige actie in september 2012 kwamen nog 166 personeelsleden bloed geven.

‘De lage opkomst ligt waarschijnlijk aan het feit dat de actie deze keer georganiseerd werd door een andere entiteit, die minder gecommuniceerd heeft over de actie en er minder reclame voor heeft gemaakt', aldus Snijkers.

Maandag vond er tussen 9 en 12 uur een bloedinzameling plaats van de Vlaamse Overheid in het Ferrarisgebouw in Brussel. Minister Bourgeois had de ambtenaren opgeroepen om mee te werken aan de actie ‘Bloed geven doet Leven' van het Rode Kruis.

‘Bloed geven is een teken van solidariteit', zei de minister in een communiqué. ‘Ik wil zelf bloed geven, en roep de ambtenaren op om hetzelfde te doen. Het is een mooie gelegenheid om als Vlaamse overheid het goede voorbeeld te geven.'

Minister Bourgeois benadrukt maandag nog dat hij de ambtenaren die bloed zijn komen geven, wil bedanken. Daarnaast vraagt hij aan de administratie dat ze een overleg plant met het Rode Kruis om de inzamelactie van maandag te evalueren en om te bekijken op welke manier de acties meer volk zouden kunnen aantrekken.