De Bie maakt Belgische WK-selectie Louisville bekend
Foto: Photo News

Bondscoach Rudy De Bie heeft zijn selecties voor het WK veldrijden in het Amerikaanse Louisville bekendgemaakt. Zoals verwacht is Bart Aernouts de zevende man naast titelverdediger Niels Albert, Sven Nys, kersvers Belgisch kampioen Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Rob Peeters en Bart Wellens.

Enkel wat de achtste man betreft, is er nog twijfel. Indien Niels Albert, die als titelverdediger sowieso mag starten in het WK, volgende week in Hoogerheide de wereldbeker niet wint, en dus Sven Nys of Kevin Pauwels met de eindzege aan de haal gaan, kan ons land een achtste crosser naar Louisville sturen. De Bie zal daarvoor kiezen uit een van de drie volgende WK-reserven: Jim Aernouts, Jan Denuwelaere of Dieter Vanthourenhout.

‘Ik neem geen knechten mee. Iedereen rijdt voor eigen rekening, dat is nu eenmaal eigen aan veldrijden', aldus De Bie.

‘Hoop op regen'

Nu Stybar er niet bij is, lijkt een Belgische zege evident. Toch gaat De Bie daar niet van uit. ‘Dit is een snel parcours, technisch niet moeilijk. Ik hoop dat het regent. Het mag zelfs kleine geiten regenen. Het gevaar komt ook van alle kanten. Ik denk aan namen als Lars Van der Haar, Radomir Simunek, Francis Mourey of Julien Taramarcaz.'

Geen Meeusen

Voor Tom Meeusen, normaal gezien een certitude in de Belgische WK-ploeg, was een selectie bij voorbaat uitgesloten. De Internationale Wielerunie UCI verbiedt immers dat renners tegen wie een disciplinair onderzoek loopt, opgenomen worden in een WK-selectie. Om diezelfde reden werd hij ook al geweerd uit de Belgische selectie voor de wereldbekermanche in de Italiaanse hoofdstad Rome.

Het WK vindt plaats op 2 en 3 februari in het Amerikaanse Louisville (Kentucky).

Alle selecties

Heren: Bart Aernouts, Niels Albert,, Sven Nys, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Klaas Vantornout, Bart Wellens (reserves: Jim Aernouts,  Jan Denuwelaere, Dieter Vanthourenhout)

Heren U23:
Jens Adams,Wietse Bosmans, Laurens Sweeck, Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout, Gianni Vermeersch (reserves: Toon Aerts, Tim Merlier, Daan Soete

Heren junioren:
Ben Boets, Nicolas Cleppe, Kobe Goossens, Quinten Hermans, Yannick Peeters (reserves: Thijs Aerts, Jonas Degroote, Thomas Joseph)

Dames:
Sanne Cant, Ellen van Loy