Een onthaalmoeder moest maandagmiddag voor de correctionele rechtbank van Brugge terechtstaan voor opzettelijke slagen en verwondingen toegebracht aan twee baby's. Tineke B. baatte op dat moment kindercrèche De Speelvogel in Ruiselede uit. Een baby van 5 maanden liep door een rammeling van B. een schedelbreuk op.

Op 8 maart 2010 haalden de ouders van baby L. hun zoontje op bij onthaalmoeder Tineke B. Thuis merkten ze op dat er iets niet pluis was met L. Hij had een gezwollen mond, was suf en had blauwe plekken. Tot drie maal toe vroegen ze B. om uitleg. Die bleef echter volhouden dat er niets gebeurd was.

Uiteindelijk werd diezelfde avond in het ziekenhuis een schedelbreuk vastgesteld. Later bleek dat B. ook een maand eerder al een baby had verwond. Het meisje O. hield daar toen een heupfractuur aan over.

‘Gebruikte baby als boksbal'

De advocate van de burgerlijke partijen wond er geen doekjes om. ‘Ze moest haar woede kwijt en gebruikte een baby gewoon als boksbal', pleitte meester Nathalie Brys. ‘Dit waren gruwelijke feiten, veel meer zelfs dan door elkaar schudden.'

De moeder van L. wees de rechters erop dat er volgens haar ook sprake is van schuldig verzuim. ‘Ze heeft geen enkel teken gegeven toen we vroegen wat er gebeurd was. Het voelt alsof hij net niet vermoord is geweest', sprak de mama van L.

Spijt

Meester Caroline Vandermersch, advocate van de onthaalmoeder, probeerde de feiten te kaderen. Tineke B. ging op dat moment gebukt onder zware financiële investeringen en een vete met haar schoonfamilie. Die frustraties werkte ze uit op de baby's. Na de feiten stopte B. haar activiteiten als onthaalmoeder. Ze ging ook in therapie bij een psychiater, die ze naar eigen zeggen nog jaren zal blijven opzoeken. De beklaagde drukte ook nog eens haar enorme spijt uit voor wat er gebeurd is.

Op 25 februari velt de rechter een vonnis in de zaak. Het openbaar ministerie vorderde een strenge voorwaardelijke straf voor de onthaalmoeder.