Onbekenden hebben in het weekeinde de kluisruimte van een bank in Berlijn leeggehaald via een tunnel. Die liep van een ondergrondse parkeergarage in Berlin-Steglitz naar een filiaal van de Volksbank, waar safeloketten van klanten werden opengebroken en waardevolle spullen werden meegenomen.

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Bij de inbraak raakte niemand gewond. Over de omvang van de buit kon de politie nog niets zeggen.

De tunnel was volgens de politie ‘zeer professioneel' aangelegd. De inbraak werd maandagochtend door de brandweer ontdekt. Die werd in de ochtend gewaarschuwd door een omwonende, die rook uit het gebouw zag komen. Het brandje was waarschijnlijk door de bankrovers aangestoken om sporen uit te wissen. Andere voertuigen liepen geen schade op.

Veel vragen rond de inbraak zijn nog onbeantwoord, maar een mogelijke verklaring is er wel voor de vraag waarom niemand iets van het graven van de tunnel gemerkt heeft. In de parkeergarage bevinden zich rolluiken, waarmee delen van de garage kunnen worden afgesloten.

In 1995 deed zich in Berlijn eveneens een spectaculaire bankroof voor. Zes mannen overvielen toen een filiaal van de Commerzbank en namen zestien mensen in gijzeling. De daders ontsnapten met hun buit via een zelfgegraven tunnel. Later werden ze alsnog opgepakt en veroordeeld.