Voor de correctionele rechtbank van Mechelen werd een zaak behandeld, waarbij een vrouw haar ex-partner volgde door een gps-systeem en digitale stemrecorder die ze in de jas van haar dochterje had genaaid. Ze plaatste ook een trackingsysteem op de auto van haar ex.

De feiten dateren van eind 2011, begin 2012. Op 30 oktober 2011 ontdekte de ex-partner van Katalin H. een vreemd toestelletje in de binnenzak van de jas van zijn dochtertje. Het bleek om een gps-systeem te gaan waarbij vanop afstand gezien kon worden waar ze zich bevond. Grondiger onderzoek van de jas toonde aan dat in de voering nog een digitale stemrecorder werd ingenaaid. De man diende een klacht in bij de politie.

Op 22 december 2011 ontdekte hij een vreemd toestel aan zijn wagen naast de uitlaat. De man ontdekte het toestel omdat uit gesprekken met zijn ex steeds bleek dat zij heel precies wist waar hij geweest was en hij vermoedde dat zij hem volgde. Op 3 februari 2012 diende de man een derde klacht in tegen zijn ex omdat hij in het verluchtingsgat aan de droogkast een toestelletje met antenne had ontdekt.

De vrouw gaf tijdens haar verhoor alle feiten toe omdat ze haar ex niet met hun dochter vertrouwde. Ze gaf verstek voor haar proces. Het openbaar ministerie vordert een celstraf van tien maanden en 550 euro. Haar ex-man vraagt een morele schadevergoeding van 200 euro. Vonnis op 11 februari.