Bij de interventie van de spoorwegpolitie na de kabeldiefstal in Jamioulx (Henegouwen) maandagochtend, werd een verdachte geraakt door een politiekogel. Dat bevestigt een gerechtelijke bron.

Toen de spoorwegpolitie rond 5.30 uur op de plaats van de diefstal aankwam, ontdekte ze een verdachte bestelwagen, die met gedoofde lichten reed. Toen de agenten de weg wilden barricaderen, reden de daders in volle vaart in hun richting. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot en raakte de bestuurder van de bestelwagen.

De drie verdachten, afkomstig uit Oost-Europa, werden opgepakt en zijn ondervraagd. De gewonde is overgebracht naar het ziekenhuis van Montigny-le-Tilleul.

Door de kabeldiefstal was er maandagochtend geen treinverkeer mogelijk tussen de stations van Charleroi-Zuid en Walcourt (lijn 132).

Het parket van Charleroi zal een onderzoek opstarten.

Treinverkeer hervat

Het treinverkeer tussen de stations van Charleroi-Zuid en Walcourt (lijn 132) verloopt sinds 12.15 uur opnieuw normaal. Dat meldt Frédéric Sacré, een woordvoerder van spoorwegbeheerder Infrabel. Het verkeer was sinds 5.20 uur onderbroken na de kabeldiefstal in Jamioulx.