Een nog onbekend persoon heeft maandag met een automatisch geweer het vuur geopend op het hoofdkantoor van de Griekse regeringspartij Nea Demokratia in Athene. Niemand raakte gewond.

Volgens regeringswoordvoerder Simos Kedikoglou raakte een kogel het raam van het kantoor dat af en toe gebruikt wordt door premier Antonis Samaras. Ten tijde van de beschieting was er niemand in het gebouw aanwezig. ‘Er hadden natuurlijk slachtoffers kunnen vallen. Er had bijvoorbeeld een schoonmaker in het kantoor van de premier kunnen zijn of iemand van het veiligheidspersoneel', aldus Kedikoglou.

De politie denkt dat de schutter niet alleen was en ten minste één handlanger had. In de buurt van het kantoor werd een uitgebrande auto gevonden. De politie heeft het gebied rondom het gebouw, dat aan een drukke weg in het zuiden van het centrum van Athene staat, afgezet en uitgekamd.

Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de beschieting opgeëist. De laatste tijd is er sprake van een nieuwe golf van geweld, dat voornamelijk het werk is van kleine anarchistische en extreemlinkse groeperingen.