Nog steeds hinder op Brusselse binnenring na ongeval
Foto: BELGA

Het verkeer op de Brusselse binnenring ondervond maandagochtend zware hinder van een verkeersongeval dat plaatsvond ter hoogte van Dilbeek. Daar versperde een gekantelde vrachtwagen twee van de drie rijstroken. De weg is intussen weer vrijgemaakt, maar de hinder voor het verkeer houdt wel nog steeds aan. Ook elders hebben ongevallen de ochtendspits erg moeizaam gemaakt.

De rijweg was na een ongeval dat rond 06.00 uur plaatsvond, grotendeels versperd, wat lang files veroorzaakte. Rond 08.30 uur was het bijna drie uur aanschuiven voor het verkeer uit Halle en Nijvel, rond 10.15 uur was het nog steeds een uur file rijden.

Kraan

Het ongeval gebeurde kort voor 06.00 uur toen een bestelwagen en een kleine vrachtwagen, van 7,5 ton, op elkaar inreden. De vrachtwagen kwam op zijn flank terecht en de bestelwagen kwam dwars over de weg te staan. Eén bestuurder raakte bij het ongeval gewond, maar die zou niet in levensgevaar verkeren.

De bestelwagen kon snel weggeduwd worden, zodat de linkerrijkstrook vrijkwam, maar om de gekantelde vrachtwagen te takelen, moest een kraan ter plaatse komen. Pas rond 09.20 uur was de vrachtwagen getakeld en de rijbaan schoongemaakt en werden de twee overblijvende rijstroken vrijgemaakt. Intussen was er wel een file ontstaan van een 20-tal kilometer. Het verkeer dat vanuit Nijvel en Halle kwam, moest daardoor tot 3 uur aanschuiven.

De situatie is ondertussen verbeterd, maar het verkeer rijdt nog steeds niet vlot, aldus Hajo Beeckman. 'Er staan nog restfiles, waardoor het nog steeds een uur aanschuiven is. Die worden gedeeltelijk ook verklaard door een voertuig met pech ter hoogte van Ruisbroek.'

Andere ongevallen

Ook elders in Vlaanderen gebeurden ongevallen die de ochtendspits verstoorden. Het verkeer van Limburg naar Antwerpen ging moeizaam door enkele ongevallen ter hoogte van Ranst.

En op de Antwerpse Ring richting Nederland waren er kort na elkaar drie incidenten in Merksem, Berchem en net na de Kennedytunnel. Allemaal kleine ongevallen, zegt Hajo Beeckman, maar ze verstoorden wel het verkeer.