Di Rupo wil vermindering dotatie Fabiola dit jaar laten ingaan
Foto: belga

Premier Di Rupo wil dat vanaf 2013 de dotatie van Fabiola al verminderd wordt. De premier zal aan de acht partijen die betrokken zijn bij de staatshervorming voorstellen om een amendement in te dienen op de begroting 2013, opdat de dotatie van koningin Fabiola het bedrag van de dotatie van prins Filip niet kan overschrijden. Het parlement stemt binnenkort over de begroting 2013.

‘Zoals afgelopen donderdag aangekondigd in het parlement wenst premier Elio Di Rupo dat de hervormingen van de dotaties aan de koninklijke familie zo snel mogelijk worden uitgevoerd', klinkt het zaterdagochtend in een persbericht. ‘Eén van de bepalingen van het institutioneel akkoord voorziet expliciet dat de dotatie van de echtgeno(o)t(e) van het overleden staatshoofd niet hoger mag zijn dan die van de vermoedelijke troonopvolger.'

Deze maatregel vormt volgens Di Rupo een eerste etappe in de versnelde concretisering van de door de 8 partijen besliste hervormingen betreffende de dotaties van de koninklijke familie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig