BlackBerry 10: voor elk wat wils
Foto: shutterstock
Eind januari stelt RIM zijn nieuwe BlackBerry 10-software voor, samen met enkele nieuwe smartphones. De telefoonmaker zal dit jaar minstens 6 nieuwe toestellen lanceren, zegt marketingdirecteur Frank Boulben.

Research in Motion (RIM) zit in slechte papieren, maar geeft zich nog niet gewonnen. De mobiele industrie kijkt reikhalzend uit naar 30 januari, wanneer de BlackBerry-maker zijn nieuwe besturingssysteem BB10 aan het grote publiek toont.

Op die lancering zullen ook twee nieuwe toestellen gelanceerd worden - een BlackBerry met een touchscreen, en eentje met een fysiek toetsenbord.

Maar daar houdt het niet bij op. Volgens marketingdirecteur Frank Boulben zal RIM in 2013 minstens 6 nieuwe toestellen uitbrengen, in verschillende prijscategorieën. 'We willen op termijn een volledig nieuw gamma aanbieden', zegt Boulben aan de FierceWireless op de CES-beurs in Las Vegas.

Boulben zegt verder dat de nieuwe BlackBerry-smartphones op dit moment wereldwijd door zo'n 150 operatoren getest wordt. 'Operatoren geloven heel erg dat we het derde mobiele platform kunnen zijn', zegt de marketingdirecteur daarover.