OVERZICHT. Dit zijn onze vijftien favoriete beautywebshops
Foto: rr
Beautyproducten op het internet kopen heeft zo zijn voordelen. Niet alle merken zijn immers in België even gemakkelijk verkrijgbaar. Bovendien kan u thuis ook in alle rust door de aanbiedingen snuisteren en prijzen vergelijken, zonder dat een verkoopster u wat aansmeert onder het mom van behulpzaamheid. Dit zijn onze vijftien favoriete beautywebshops.

- Voor de (betaalbare) luxe -

Bij Beautybay kan u meer dan 8.000 producten terugvinden, waaronder heel wat luxemerken die moeilijk te verkrijgen zijn, zoals Urban Decay, Murad, Stila,... De website levert snel en rekent bovendien geen verzendkosten aan. Vergeet ook zeker niet de sectie met afprijzingen te bekijken tijdens de sperperiodes.

Feelunique is de grootste beautywebshop van Europa. Naast de vele luxemerken staat de site bekend om de professionele haarproducten die normaal gezien enkel bij gespecialiseerde kappers te verkrijgen zijn. De verzending is eveneens gratis, en er is ook permanent een outlet-sectie.

Sephora is voor de meeste beautyliefhebsters geen onbekende. Voorlopig heeft de keten, die bekend staat om haar zeer diverse aanbod, nog geen winkels in België. De Franse webshop verzendt gelukkig wel naar ons land.

De site van StrawberryNET ziet er niet echt professioneel uit, maar het is de inhoud die telt. U kan op deze populaire webshop terecht voor heel wat kortingen en gratis verzending.

- Belgische toppers -

Magnolia is de webshop van de gelijknamige winkel in Antwerpen. De site ging op zoek naar de 'niche' in de Belgische markt en koos resoluut voor exclusieve merken en producten, waaronder het veel geprijsde merk Laura Mercier. De prachtige grafische vormgeving van de site is op zich al een bezoekje waard.

De laatste jaren opende M.A.C al enkele winkels in ons land in de grote steden. Wie toch niet meteen in de buurt van zo'n winkel woont, kan sinds enkele maanden ook terecht op hun Belgische webshop. De professionele make-up staat bijzonder hoog aangeschreven in de beautywereld. Verzendkosten zijn gratis vanaf 40 euro.

Beautymerk Kiehl's bestaat al sinds 1851, en biedt haar hele gamma sinds kort ook aan in een Belgische webshop. De intussen beroemde natuurlijke producten worden regelmatig aangeraden door huidspecialisten. Bestsellers zijn de Beauty Lipbalm #1 en de Creme de Corps.

- Vaak vergeten pareltjes -

Topshop is een alombekende Britse kledingwinkel. Weinig mensen weten echter dat hun vernieuwde make-uplijn van zeer goede kwaliteit is, én betaalbaar. Alle producten zijn verkrijgbaar via de webshop.

Asos staat bekend om zijn uitgebreide aanbod kleding en accessoires, in het bijzonder zijn grote schoenencollectie. De beautysectie moet echter niet onderdoen voor de rest. Van goedkopere merken als Bourjois tot luxemerken als Benefit en Ciaté, er is voor ieder wat wils.

Het eccentrische luxewarenhuis Liberty kan ook online bezocht worden. Tussen alle designartikelen en kwaliteitskleding bevindt zich ook heel wat cosmetica. Liberty is een van de enige webshops die het merk Nars - een geliefd merk onder beautykenners - verzendt naar ons land.

- Voor de prachtige huid -

Radical maakt het zijn missie om eerlijke huidverzorgingsproducten voor iedereen verkrijgbaar te maken. De producten zijn vooral gefocust op het tegengaan van ouderdomsverschijnselen, iets wat ook de jongeren onder ons best niet te lang uitstellen. Via hun handigewebshop haalt u de producten met een klik in huis.

Het Franse merk Embryolisse is al heel lang een liefhebber dermatologen en make-upartiesten, maar was helaas moeilijk verkrijgbaar in België. Sinds de lancering van de Belgische webshop kan ook u gebruik maken van de producten, waaronder de wereldberoemde Lait-Crème Concentré

- Voor de prijsbewuste beautyliefhebbers -

De Nederlandse webshop Boozyshop brengt heel wat budgetvriendelijke, doch kwaliteitsvolle beautymerken samen. U kan hier terecht voor onder andere Butter London, China Glaze en Revlon.

Sleek is een make-upmerk dat bekendstaat om zijn goedkope oogschaduwpaletten van goede kwaliteit. Het bedrijf maakt vooral in Groot-Brittannië furore en hanteert de perfecte verhouding tussen kwaliteit en kwantiteit.

Ook Coastal Scents weet de grens tussen goede en minder goede kwaliteit uitstekend te bewandelen. Dit merk staat eveneens bekend om zijn oogschaduwpaletten met niet minder dan 88 verschillende kleuren. Ideaal voor beginners dus. De ietwat amateuristische site moet u er wel bijnemen.