Europarlementslid Philippe De Backer wordt bewegingssecretaris van Open Vld. Vlaams parlementslid Dirk Van Mechelen wordt penningmeester en Hilde Vautmans internationaal secretaris. Dat heeft het partijbestuur maandag beslist op voordracht van partijvoorzitster Gwendolyn Rutten.

“Ik wil de partij beter stroomlijnen en de komende maanden en jaren sterk inzetten op de uitbouw van de lokale partijwerking, inhoud, communicatie en netwerking”, stelt ze in een mededeling.

De Backer wordt als bewegingssecretaris een belangrijke schakel tussen het partijhoofdkwartier en de lokale afdelingen. “Het versterken van de band met onze lokale afdelingen en liberale nevenorganisaties wordt immers een prioriteit”, aldus Rutten.

Het partijbestuur bekrachtigde maandag ook de beslissing van de nieuwe voorzitter om te vergaderen met het statutair verkozen partijbestuur. Iedere eerste maandag van de maand komt een uitgebreid partijbestuur bijeen waarin naast de fracties ook extra niet-mandatarissen zullen worden uitgenodigd. Rutten wil daarnaast ook de functie van de partijraad, die voornamelijk uit lokale vertegenwoordigers bestaat, herwaarderen.

Intern wordt Joost Germis (40), die directeur Ondernemingen en Diensten was bij ondernemersorganisatie Voka, verantwoordelijk voor het luik netwerking. Laure Stuyck (27) volgt op 14 januari Tom Ongena op als woordvoerder. Stuyck was woordvoerster van Unizo.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig