Het aantal diefstallen van stookolie gaat de laatste jaren weer in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er werden in 2011echter nog steeds minder gevallen genoteerd dan in het recordjaar 2008.

In 2011 werden 543 diefstallen van stookolie uit mazouttanks geregistreerd, ten opzichte van 487 gevallen in 2010. In 2008 steeg het aantal van dergelijke diefstallen naar een recordhoogte van 1.119 feiten. In 2009 daalden de diefstallen tot 437, maar sindsdien gaat het aantal feiten weer in stijgende lijn. Kamerlid Franco Seminara (PS) vroeg de cijfers op bij minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet op een schriftelijke vraag van .

Om dergelijke diefstallen te voorkomen raadt minister Milquet aan om preventieve maatregelen te nemen. ‘Burgers of verantwoordelijken van overheidsgebouwen kunnen hun tank beveiligen door hun mazouttanks uit te rusten met een halfcilindrische, vergrendelbare knop voor mazoutslangen en zo de toegang tot de brandstof verhinderen.'

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig