N-VA-voorzitter Bart De Wever laat de uithaal van premier Elio Di Rupo aan het adres van de N-VA niet aan zijn hart komen. Di Rupo zei dat de N-VA 'zeer gevaarlijk is voor het land'.

De Antwerpse burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever was vanmiddag op de nieuwjaarsdrink van de stad op de Grote Markt in Antwerpen. Daar reageerde hij kort voor de VRT op de stevige uithaal van Di Rupo. 

'Er is vrijheid van meningsuiting voor iedereen, dus ook voor Di Rupo', klonk het.

In de krant De Zondag had Elio Di Rupo de kerstboodschap van de koning verdedigd. Daarbij zei hij dat de N-VA een separatistische partij is, die elke mogelijkheid aangrijpt om electoraal te scoren. 'De N-VA is erg gevaarlijk voor ons land', klonk het.

'Die stelling is ook al langer bekend',  zei De Wever laconiek. 'Tja, het is nu eenmaal allen tegen één en één tegen allen. Ik heb daar ook niet voor gekozen, maar als dat zo is, dan zal het zo zijn.'

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) relativeerde de uitspraken van Di Rupo. 'Ik heb begrepen dat de PS al snel mensen gevaarlijk vindt', zei hij in De Zevende Dag. Peeters herinnerde eraan dat PS-boegbeeld Laurette Onkelinx destijds CD&V-kopstuk Yves Leterme een 'zeer gevaarlijk man' had genoemd. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in