De Fransman Stéphane Peterhansel (MINI) heeft zondag de tweede etappe van de Dakar 2013 bij de auto's gewonnen in 2u35:38. In de 242 kilometer lange rit rond de Peruviaanse stad Pisco eindigde de Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers (Toyota) tweede op 02:35. De Fransman Ronan Chabot (SMG) was derde op 03:52.

Tienvoudig Dakar-winnaar Peterhansel staat in het algemeen klassement op de eerste plaats. Carlos Sainz (Buggy), de leider na de eerste etappe, kampte met materiaalpech en eindigde in de tweede etappe als elfde op ruim 18 minuten.

Giniel de Villiers, die zondag als tweede finishte, staat ook in het algemeen klassement op de tweede plaats (+02:38). De auto van de Zuid-Afrikaan behoort tot het Belgische Overdrive team van manager Jean-Marc Fortin, die uiteraard tevreden was. ‘Na de eerste lange rit staat De Villiers al op de tweede plaats en ook Alvarez (Toyota) staat in de top-tien, al reed hij vandaag twee keer lek. Met Vos en Van Merksteijn erbij heb ik vier wagens in de top-twintig. Vandaag werd ook duidelijk dat de Toyota kan concurreren met de MINI en deze qua topsnelheid evenaart. De rit van vandaag was aangekondigd als een makkelijke rit maar ik stel vast dat de tijdverschillen toch al aanzienlijk zijn. Enkele favorieten lieten steken vallen en hebben vandaag misschien de koers al verloren.'

Bij de Belgen eindigde Fabian Lurquin (Ford) in de tweede etappe op de 16e plaats (+23:38). Eddy Chevaillier (Toyota) finishte als 19e (+28:18).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in