Jeugdboekenauteur Jan Simoen overleden

Schrijver Jan Simoen is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden in zijn woonplaats Leuven. Dat is te lezen op zijn website. Simoen, die vooral jeugdboeken schreef, werd 59 jaar. Bij hem werd in 2010 kanker geconstateerd.

Uitgeverij Querido rouwt om het heengaan van Jan Simoen. “Wij herinneren ons hem als een heel joviale, warme man die zijn liefde voor mooie dingen, voor boeken, kunst, muziek en nog veel meer, graag deelde”, staat in een verklaring.

Simoens eerste kinderboek, Duizend Stenen Ogen , verscheen in 1993. In 1996 gevolgd door de jeugdroman Met Mij Gaat Alles Goed , het eerste boek van een trilogie die hij in 2005 afrondde. In 2007 verscheen Slecht . Zijn meest recente boek De Nacht van 2 April verscheen begin oktober.

‘Ik voel me uitgeprocedeerd, als een asielzoeker die heel erg gehecht is geraakt aan het land waar hij zich de laatste jaren zo goed thuis voelde, maar binnen een paar maanden op het vliegtuig wordt gezet', schreef Simoen op 13 december in een vriendenbrief. “Mijn land heet niet België of Nederland of Zweden, het heet Leven, en boy o boy, wat heb ik me hier thuis gevoeld, de laatste 59 jaar.”

De auteur zette in februari Kanker4Life op, waarmee hij wilde aantonen dat ook mensen met kanker nog energiek en genereus? genoeg zijn om andere mensen in nood te helpen. Simoen laat zijn vrouw, twee kinderen en twee stiefdochters na.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in