Zanger en presentator Bart Van den Bossche (48) overleden
Foto: Photo News
Zanger en presentator Bart Van den Bossche is zondagmiddag overleden. Hij overleed op 48-jarige leeftijd aan een hartslagaderbreuk.

Bart Van den Bossche is vooral bekend van de hit ‘De heuveltjes van Erika'. Hij presenteerde ook tal van televisieprogramma's, zoals ‘Videodinges' en ‘Puzzeltijd'. Later presenteerde hij ook nog heel wat belspelletjes, maar raakte zijn job kwijt toen ‘Basta' bewees dat er bedrog in het spel was bij die spelletjes.

Ook 'Boem', een bewerking van 'Boum' van de Franse chansonnier Charles Trenet, werd een grote hit. Naast zijn eigen songs schreef hij liedjes voor onder meer Dana Winner, Bart Kaëll en De Pita Boys. In 2011 won hij het VTM-programma ‘Masterchef'.

Van den Bossche groeide op in Kortrijk en studeerde aan het Conservatorium van Brussel en aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Onlangs had Van den Bossche nog zijn theoretisch examen om ballonvaarder te worden met glans afgelegd.

‘Donderslag bij heldere hemel'

Kenner van de Vlaamse muziek Jos Van Oosterwijck is compleet verrast door het plotse overlijden. 'Een donderslag bij heldere hemel,' klinkt het, 'ik kan het even niet begrijpen.'

De Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) betuigt haar medeleven aan familie en naasten, zo laat woordvoerster Sara Vercauteren zondagavond weten. Ze benadrukt dat hij veel voor de VMMa heeft gedaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in