Burgemeester Bart De Wever (N-VA) tekende zondag net als zijn schepenen present om de bezoekers van de drink de hand te schudden aan het stadhuis. Allen waren ze getooid met een sjaal van Sporting A, de virtuele sportclub waarmee de stad naar aanleiding van Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013 het samenhorigheidsgevoel onder haar inwoners wil bevorderen. Iedere bezoeker kreeg zondag een sjaal cadeau.

Behalve van de traditionele gratis versnaperingen als Bollekes Winterkoninck, friet, soep en glühwein konden de feestvierders dit jaar ook genieten van een showcase ijsvoetbal op de schaatspiste aan het Steenplein. Er was voorts Antwerps straattheater, muziek van een straatfanfare en een Antwerps-Braziliaanse drumband en voor de allerkleinsten een kindermolen en grime. Nieuw was dit jaar een ‘belleman' die de Antwerpenaren luidkeels de nieuwjaarswensen vanwege het stadsbestuur overmaakte.

De nieuwjaarsdrink is een van de laatste activiteiten binnen het concept ‘Winter in Antwerpen'. Volgende week zaterdag is er als echte afsluiter nog de kerstboomverbranding op het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in