Mathieu van der Poel is ook in Italië beste junior

Mathieu van der Poel

Foto: BELGA

Het was in Rome even schrikken tijdens de wedstrijd voor juniores. Niet omdat het meesterschap van Mathieu van der Poel in het gedrang kwam. Wel omdat geen enkele Belg er in slaagde bij de eerste vijf te finishen.

Op het snelle parcours zonder enige noemenswaardige hindernis van de Ippodromo delle Campanelle duurde het voor Mathieu van der Poel wel iets langer dan in België om van zijn laatste tegenstander weg te rijden. De Italiaanse kampioen Gioele Bertolini klampte lange tijd aan maar moest uiteindelijk ook de duimen leggen voor de wereldkampioen, die zijn 22e overwinning van het seizoen pakte.

Ook de Italiaanse kampioen bleef ver buiten schot van zijn achtervolgers. Daarvan was Martijn Budding de sterkste voor de derde plaats voor de Amerikaan Logan Owen en de Fransman Clement Russo. Pas dan kwamen de Belgen. Ben Boets was zesde voor Quinten Hermans, Nicolas Cleppe, Yannick Peeters en Kobe Goossens. Voor Jonas Degroote was slechts een twintigste plaats weggelegd.

Met een achterstand van 27 punten op Budding en Owen is een tweede plaats in de eindstand van de Wereldbeker plots ver weg voor Hermans. Wat was er gebeurd?

‘Ze wilden met ons niet koersen', aldus de Limburger. ‘Op een bepaald moment was ik voor de tweede plaats aan het rijden met Owen, Russo, Budding, Cleppe en Peeters maar niemand van de buitenlanders wilde meewerken. Pas op het einde zijn ze in gang geschoten voor de ereplaatsen. Maar ik weiger te aanvaarden dat ik de tweede plaats verspeeld heb. In Hoogerheide vind ik een parcours op mijn maat en kan ik alles nog rechtzetten. Ook in het vooruitzicht van het BK is er geen man overboord. Mijn conditie is goed.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in