Het zit niet mee voor de Limburgse Miss België-kandidate Leen Geysen. De 22-jarige schone kampt immers met de bof. Door het besmettelijke virus is haar gezicht opgezwollen.

Afgelopen vrijdag zei Geysen in een interview met onze krant dat de zwelling aan de rechterkant van haar gezicht al helemaal verdwenen is. Toen had ze echter wel last van een zwelling aan de linkerkant. De schone, die al gekroond werd tot Miss Limburg, hoopt dat ze er tegen zondagavond op en top uit ziet.

Viroloog Mark Van Ranst vindt het alvast niet kunnen dat Geysen deelneemt aan de schoonheidswedstrijd. Hij waarschuwt dat de jonge vrouw haar ziekte tot vijf dagen na de eerste symptomen kan doorgeven aan de andere finalistes.

Evy Van Couwenberghe, die deel uitmaakt van de Miss België-organisatie verzekert dat de andere kandidates niets hoeven te vrezen. ‘Leen werd vorige week al ziek. Ze heeft apart geslapen en we zijn intussen al meer dan vijf dagen verder', klonkt het.

Op zondagavond 6 januari zal de huidige Miss België Laura Beyne haar kroontje aan haar opvolgster schenken. De uitreiking vindt plaats in het Casino van Knokke en is live te volgen vanaf 20u30 op het digitale net Ment Tv.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in