Alberto Contador mikt komend wielerseizoen voluit op de Ronde van Frankrijk.

‘Ik heb heel wat ambitie voor 2013 maar mijn hoofddoel wordt de Tour', vertelde de 30-jarige Spanjaard in Dubai aan Cyclingnews. 'Mijn volledige programma ligt nog niet vast. Zo weet ik nog niet 100 procent zeker of ik de Giro of de Vuelta zal rijden. Wel staat vast dat het zwaartepunt van mijn seizoen de Tour wordt.'

Contador moest door zijn dopingschorsing de Tour van 2012 missen. Hij startte daarna wel in de Ronde van Spanje, die El Pistolero prompt voor de tweede keer in zijn carrière won.

Volgende week zaterdag woont Contador de voorstelling van de Vuelta 2013 bij in Vigo. Daarna vliegt de kopman van Saxo-Tinkoff naar Argentinië voor de Ronde van San Luis. Aansluitend scherpt hij de conditie verder aan in de Ronde van Oman, gevolgd door Tirreno-Adriatico en het Critérium International.

De Ardense klassiekers laat Contador vermoedelijk links liggen. ‘Ik focus me liever op het Critérium International. Ik heb er al aan de start gestaan maar was er nog nooit top. Het is een goede, prestigieuze wedstrijd en ik wil er dit jaar vol voor gaan. Bovendien rijd je er op de wegen van de Tour. Ook dat is belangrijk.'

De honderdste editie van de Ronde van Frankrijk begint op zaterdag 29 juni in Corsica. Drie weken later eindigt La Grande Boucle met de traditionele finish op de Champs-Élysées in Parijs, dit keer voor het eerst ‘s avonds.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in