Burgemeester en politiechef dienen klacht in tegen Facebookpagina ‘Zelzaatse hoertjes'
Foto: *
Freddy De Vilder, waarnemend burgemeester van Zelzate, en de waarnemend zonechef van de politiezone Puyenbroeck hebben een klacht ingediend tegen de makers van de Facebookpagina ‘Zelzaatste hoertjes' wegens smaad en eerroof.

Op de front van die pagina prijkt een foto van burgemeester De Vilder (SP.A), die allerminst opgezet is met het initiatief. ‘Ik vind het persoonlijk heel raar dat de pagina een paar uur voor de start van de installatievergadering van de gemeenteraad aangemaakt is', aldus De Vilder. ‘Het is echt schandalig, mensen die zich daarmee bezig houden zijn zeer laag-bij-de-gronds.'

De Vilder en zijn waarnemend korpschef - de zone staat ook op de bewuste pagina afgebeeld - dienden donderdag klacht in met burgerlijke partijstelling wegens smaad en eerroof.

Zelzate is niet de enige gemeente waarin plots vernederende Facebookpagina's opgedoken zijn. In verschillende Vlaamse steden, van Brugge over Sint-Niklaas tot Antwerpen, stapten jonge meisjes de voorbije dagen gedegouteerd naar de politie omdat ze het mikpunt van spot waren op de bewuste pagina's.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig