Schouppe: 'Cordon sanitaire doorbroken in Liedekerke'
Etienne Schouppe Foto: BELGA
Voormalig staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V) zegt dat het cordon sanitaire rond het Vlaams Belang verbroken is in de Vlaams-Brabantse gemeente Liedekerke.

Schouppe zit de gemeenteraad voor in Liederkerke. Hij liet aan de VRT weten dat het cordon sanitaire in zijn gemeente verbroken is.

'Voor de politieraad in Liedekerke is een gemeenschappelijke lijst ingediend door Open VLD en Vlaams Belang. Die lijst is trouwens gesteund door de N-VA. Voor de OCMW-raad stel ik dan weer vast dat Open VLD en Vlaams Belang de kandidaten van N-VA hebben gesteund. Er zijn dus duidelijk afspraken gemaakt voor wat de politie- en OCMW-raden betreft', legt Schouppe uit.

'Bij mijn weten is dit nog nooit gebeurd', aldus Schouppe, wiens CD&V samen met de SP.A de meerderheidscoalitie vormt in Liedekerke. CD&V'er Luc Wynant is opnieuw de burgemeester.

Eerder op de dag had Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans op Radio 1 verkondigd dat er wel meer plaatsen in Vlaanderen zijn waar het cordon doorbroken wordt. 'Het cordon valt langzaam weg, bijvoorbeeld bij de OCMW- en politieraden (die worden gekozen door de gemeenteraadsleden, niet door de inwoners, nvdr)', zegt hij. 'Ik heb bij mijn aantreden gezegd dat we alles achterwege moeten laten wat de anderen een excuus geeft om het cordon te handhaven.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig