'Leterme trekt zich best tijdje terug'
Foto: vdh
Ontslagnemend eerste minister Yves Leterme zou er goed aan doen om zich enkele maanden van het politieke toneel terug te trekken en wat afstand te nemen. Dat zei ex-premier Mark Eyskens (CD&V) op de Franstalige zender Bel-RTL en in het Canvas-programma 'De Keien van de Wetstraat'.
Volgens Eyskens was het vertrek van Leterme onvermijdelijk geworden na de publicatie van het rapport van het Hof van Cassatie. 'Hij heeft conclusies getrokken uit het rapport', aldus Eyskens, die ontkende dat de CD&V Leterme heeft opgeofferd.

'In de politiek is alles mogelijk. Er gebeuren verrijzenissen. Het is normaal dat een politicus zich enkele maanden of zelfs enkele jaren terugtrekt. Dat noemen men door de woestijn gaan. Dat staat zelfs goed op een CV', aldus nog de voormalige premier op de vraag of er voor Leterme nog een politiek toekomst is. 'We moeten zeker niet dramatiseren. Yves Leterme is een intelligent iemand, die zijn dossiers goed kent. (...) Hij blijft een man voor de toekomst', aldus Eyskens nog.

Volgens Eyskens moet de CD&V zeker in de regering blijven en moet een nieuwe stembusgang absoluut vermeden worden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig