BRUSSEL - Het parket van Brussel is zaterdag naar de site van Marly in Neder-over-Heembeek gegaan om te onderzoeken wie er verantwoordelijk is voor de brand in de voormalige cokesfabriek. Dat verklaarde Dirk De Backer, de woordvoerder van Brussels minister bevoegd voor de Brusselse haven, Jos Chabert. Meer details over het onderzoek had hij niet.
De afgelopen dagen ontstond er onenigheid over wie verantwoordelijk is voor de brand op de site van Marly. De verschillende aannemers wezen de verantwoordelijkheid af.

Derde onderaannemer

Hoofdaannemer De Meuter verklaarde vrijdag geen weet te hebben van een derde onderaannemer. Het bedrijf schakelde enkel onderaannemer Sarens in die perfect op de hoogte zou zijn geweest van de werkmethode, waarbij geen snijbranders mochten gebruikt worden bij de afbraakwerken. Een derde bedrijf Savelkoul, dat intussen failliet ging, zou met die snijbranders hebben gewerkt en zo brand hebben veroorzaakt.

Het vuur zorgde verschillende dagen voor milieuhinder, ten oosten van Brussel tot zelfs in Duitsland. Intussen is de brand geblust. Ook de afbraakwerken liggen stil en worden volgens De Backer pas heropgestart als er duidelijkheid is over de verantwoordelijkheid.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig