ANTWERPEN - De baas van de Antwerpse megadancing Zillion, Frank Verstraeten, is vanmorgen door de Antwerpse correctionele rechtbank vrijgesproken in de portierszaak rond de Zillion. Twee van de vijf verdachte buitenwippers krijgen zes maanden cel. Verstraeten blijft in de cel voor het dossier van de homejacking.
Op 7 augustus 1998 werden Dieter en Wilfried Vranckx door portiers in de dancing in elkaar getimmerd. Twee van de vijf verdachte buitenwippers zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes maanden. Wat de drie andere verdachte portiers betreft, staat het volgens de rechter niet vast dat zij bij de feiten betrokken waren.

De rechtbank volgde, wat Verstraeten betreft, de argumentatie van diens advocaat Frank Van Leemput. Die had de gesteld dat de dagvaarding niet ontvankelijk was wegens procedurefouten.

Verstraeten was bij de voorlezing van het vonnis niet aanwezig in de rechtszaal. Volgens zijn advocaat bereidde hij zich voor op de zitting van de kamer van inbeschuldigingstelling die vanmiddag het homejackingsdossier behandelt.

De twee veroordeelde portiers - Isidore Criar en Joris De Cock - moeten ook een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. Voor Wilfried Vranckx bedraagt deze 26.500 frank (656 euro), voor zijn broer Dieter 146.000 frank (3.619 euro).

Dieter en Wilfried Vranckx werden op 7 augustus 1998 in de megadiscotheek hardhandig aangepakt door enkele buitenwippers.

Aanleiding was een ruzie met een Zillion-danser die een vriendin van de broers had lastiggevallen. Getuigen zagen hoe Criar en De Cock de broers in elkaar mepten. Ook Frank Verstraeten zou getuige geweest zijn van het voorval.

Homejacking

Frank Verstraeten wordt ervan verdacht een homejacking te hebben geënsceneerd. Die vond eind vorig jaar plaats in het appartement van zijn gewezen vriendin Brigitta Callens. De homejackers gingen aan de haal met de Mercedes 500 CL van Verstraeten. De wagen werd later in Duitsland teruggevonden. Daar werd ook de Audi gevonden die de homejackers gebruikten om naar de plaats van het misdrijf te rijden.

De Audi zou zijn gestolen door Mohammed E.A. die momenteel eveneens als medeverdachte in de cel zit. Een derde zit in Polen een gevangenisstraf uit.