Drie Japanse boksers hebben maandag in eigen land met succes om een wereldtitel gekampt. Kazuto Ioka greep in Osaka de vacante WBA-titel bij de lichtvlieggewichten door de Mexicaan Jose Rodriguez met technisch knock-out in de zesde ronde te verslaan.

De 23-jarige Ioka, eerder WBC- en WBA-kampioen bij de strogewichten is de eerste Japanner met wereldtitels in twee verschillende gewichtsklasses op zijn palmares. Hij is in elf profkampen ongeslagen, zeven keer won hij voor de limiet. Rodriguez, eveneens 23 leed, in zijn dertigste kamp zijn tweede nederlaag. 

Bij de supervlieggewichten verlengde Yota Sato zijn WBC-titel door in Tokio op punten te winnen van zijn landgenoot Ryo Akaho. De kamprechters waren unaniem. De 28-jarige Sato zette de titel die hij in maart veroverde op de Thai Suriya Sor voor de tweede keer op het spel. Hij heeft nu 26 zeges, twee nederlagen en één onbesliste kamp op zijn naam. Voor Akaho, 26 jaar, was het na 19 overwinningen en twee draws de eerste nederlaag.

Nog in Tokio verdedigde Takashi Uchiyama succesvol zijn WBA-titel bij de supervedergewichten met een unanieme puntenzege tegen de Costaricaan Bryan Vasquez. De 33-jarige Uchiyama nam de titel in januari 2010 over van de Mexicaan Juan Carlos Salgado en verdedigde hem maandag een zesde keer. In twintig kampen is Uchiyama ongeslagen. Eén keer moest hij een draw toestaan. Vasquez, 25-jaar, verloor na 29 zeges een eerste keer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in