Man. City wil Shawcross naast Kompany
Foto: Reuters
Manchester City staat in de Premier League al op zeven punten van leider en stadsrivaal United, dus wil Roberto Mancini zijn ploeg versterken. Voor de defensie heeft hij nu Stokeverdediger Ryan Shawcross op het oog.

De Citydefensie was vorig seizoen, onder leiding van een uitmuntende Kompany, nog de grondlegger van de eerste titel in 44 jaar voor de Citizens, maar dit seizoen lekt de blessuregevoelige verdediging doelpunten.

Daarom zou Mancini er volgens verschillende Britse kranten nu Stoke Cityspeler Shawcross willen bijhalen. De centrale verdediger, onlangs nog slachtoffer van een kopstoot van Rode Duivel Marouane Fellaini, draait een uitmuntend seizoen en staat bekend om zijn no-nonsense aanpak. De Italiaanse Citycoach zou zijn flamboyante verdediging zo wat ruggegraat willen bijbrengen.

Al kan United wel nog stokken in de wielen steken: de Red Devils verkochten Shawcross, die bij United zijn jeugdopleiding genoot, in 2008 aan Stoke, maar liet in de overeenkomst een terugkoopclausule opnemen. Die clausule zou Alex Ferguson ook de kans bieden zijn veto te stellen bij een transfer naar een andere club.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in