Portugees Domingos Paciencia is nieuwe trainer van Deportivo La Coruna
Foto: Domingos Paciencia
De 43-jarige Portugees Domingos Paciencia wordt de nieuwe trainer van Deportivo La Coruna. Hij volgt de zondag ontslagen Spanjaard José Luis Oltra op. Voorzitter Augusto César Lendoiro had beloofd niet te talmen bij het aanstellen van een nieuwe coach en deed dat dan ook niet. Enkele uren nadat hij het ontslag van Oltra meldde, kon hij de naam van de nieuwe trainer al bekendmaken.

Vorig seizoen leidde Oltra Deportivo met de titel in tweede nog terug naar eerste klasse, maar nu dreigt een snelle degradatie. Met 12 punten uit 17 wedstrijden staat de club op de laatste plaats in de Primera Division. 

Paciencia stond eerder aan het roer bij Uniao Leiria (2006-2007), Academica (2007-2009), Sporting Braga (2009-2011) en Sporting Lissabon (2011-2012). Bij die laatste club werd hij in februari ontslagen en vervangen door Ricardo Sa Pinto, die in oktober op zijn beurt plaats moest maken voor Franky Vercauteren. Met Braga bereikte Paciencia in 2011 de finale van de Europa League (1-0 nederlaag tegen Porto).

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in