Skyfall rondt kaap 1 miljard dollar
Foto: rr
James Bond is vandaag populairder dan ooit. De James Bond-film 'Skyfall' heeft twee maanden na de release al meer dan 1 miljard dollar opgebracht. De 23ste film in de franchise is daarmee de meest succesvolle Bond-film ooit.

In Skyfall kruipt de Britse acteur Daniel Craig voor de derde keer in de rol van geheimagent 007. Regisseur Sam Mendes (American Beauty, Road to Perdition) blies de avonturen van de geheim agent nieuw leven in, zonder daarbij de erfenis van het verleden uit het oog te verliezen. Hoogstaand entertainment mét emotie, daar waren alle critici het over eens. Ook het publiek volgde massaal.

Skyfall is dit jaar de derde titel die de kaap van 1 miljard dollar overschrijdt. Eerder presteerden de actiethrillers The Avengers en de Batman-film The Dark Knight Rises al hetzelfde. De Bond-film is nog maar de veertiende film in de geschiedenis die over de 1 miljard dollar opbrengst heen gaat.

De commercieel meest succesvolle films ooit blijven voorlopig Avatar en Titanic, die allebei ruim 2 miljard dollar in de bioscoop opleverden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig